Afbeelding

Ontmoetingsmiddag Protestantse Kerk

HUISSEN - Zelf een praatje maken met iemand: heerlijk! Met elkaar naar een gesprek van anderen kijken en luisteren kan even welsprekend zijn. Maandagmiddag 5 november is er in de protestantse kerk weer een bijeenkomst om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

We gaan naar een tv-gesprek kijken dat boeiende gespreksstof biedt. Annemiek Schrijver is opgegroeid in (de vrijgemaakt gereformeerde Koepelkerk in) Arnhem. Ze blijft deze zuil heel lang trouw, maar als ze verhuist gaat ook de kerk in een verhuisdoos en ontstaat er nieuwe ruimte voor allerlei andere vormen van levensbeschouwing. Zij herontdekt haar eigen christelijke traditie vanuit een vrijheid die zich niets aantrekt van grenzen tussen religies en tussen het sacrale en het profane.

We zien een gesprek waarin zij Andries Knevel interviewt én een gesprek waarin Annemiek zelf geïnterviewd wordt (door Thijs van den Brink in de Koepelkerk in Arnhem). Gesprekspartners met een duidelijk gemarkeerd christelijk profiel in het religieuze landschap.

Kerk open om 14.30 uur * Programma van 15.00 – 16.30 uur * om 17.00 uur gaat de deur dicht. Voor info en/of vervoer: Matthijs Glastra, predikant@pknhuissen.nl, 06 21294143.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 4 november 10.00 uur. Ds. Matthijs Glastra, gedachtenisdienst, met medewerking van de cantorij. Kom binnen en voel je welkom. Na afloop is er koffie of thee. Ook op vrijdagmiddag van 14-16 uur.