Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies en dergelijke hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert binnenkort weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee: Zaterdag 3 november van 14.00 – 16.00 u in Huissen (Langekerkstraat 15). De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien.

Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Open Gelders kampioenschap dynamictennis

GENDT - Op zaterdag 3 november wordt er in Gendt gespeeld om het open Gelders kampioenschap dynamictennis dames- en herendubbel. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur en eindigen om 16.00 uur.

Er wordt in vier klassen gespeeld: dames dubbel leeftijd 55-; damesdubbel leeftijd 55+; herendubbel leeftijd 55-; herendubbel leeftijdsklasse 55+.

Met name bij de heren 55- belooft het een spannend kampioenschap te worden. Hier spelen de geroutineerde koppels als Danny Willems-Niek Vos uit Rosmalen tegen Wilco van Hal-Eric Wijngaards uit Apeldoorn en Eric Knipscheer-Gert Eeltink uit Aalten. Gendt wordt hier vertegenwoordigt door het koppel Roger Dirix-Ahmed Alshikh, dat pas nieuw is in Gendt.

Bij de heren 55+ zal het kampioenschap waarschijnlijk gaan tussen Woep van Westerveld-Tiemen van Westerveld uit Apeldoorn, Bennie Huiskamp- Harry Breuker uit Lichtenvoorde en Leen Serano-Jan Buitinga uit Deventer. Gevaarlijke outsiders zijn hier Ben Gerritsen-Luuk Meijer uit Gendt.

Bij de dames 55- zijn er jammer genoeg weinig inschrijvingen, hier behoren Monique Kruijs-Anne Selman uit Gendt tot de kanshebbers voor de titel. Bij de dames 55+ is het koppel Doortje ter Beek en Ina Radstake uit Dinxperlo/Aalten favoriet.

Het belooft een mooi toernooi te worden, de entree is gratis en we hopen daarom dat de publieke belangstelling groot zal zijn. Mensen die zich aangetrokken voelen om ook dynamictennis te gaan spelen kunnen zich melden via G.J. Vink: email: driegaarden@hotmail.com of tijdens de lessen.

Op dinsdag- en donderdagmiddag is er nog voldoende ruimte om mee te doen, de eerste vier lessen zijn gratis.