Projectleider Ben Platenkamp
Projectleider Ben Platenkamp

Subsidie voor

Noaberschap Lingewaardse burger

LINGEWAARD - De gemeente heeft een subsidie-aanvraag van SNL voor meer aandacht voor Noaberschap gehonoreerd. Noaberschap heeft SNL vertaald als burgerparticipatie op straat- en pleinniveau.

Wat betekent dat? Op allerlei manieren probeert de overheid burgers te betrekken bij wat zich in de eigen woonomgeving afspeelt om zo de sociale samenhang te bevorderen. Dat lukt nog niet zo goed, omdat het nog te vaak wordt gezien als iets 'dat niet van mij is'. SNL wil de bewoners van de Lingewaardse kernen stimuleren projecten te bedenken die men als ‘eigen belang ’ervaart om daarmee de woon- en leefomstandigheden in eigen buurt beter en gezelliger te maken.

Het gaat om korte doorzichtige plannetjes ter verbetering van de eigen woonomgeving. Die plannen kunnen heel divers zijn, zoals een ‘buurttafel’ plaatsen, een speelgelegenheid voor kinderen creëren, de verkeerssituatie verbeteren, de verlichting verbeteren, plaatsen toegankelijk maken voor rolstoelers op kinderen passen, aandacht voor de eenzame in de buurt, een regelmatig terugkerende koffieochtend organiseren et cetera.

Vanaf 1 november start het project. Dan zal gepubliceerd worden in Hét GemeenteNeuws of in Lingewaard Actueel waar en hoe u op eenvoudige wijze aanvragen voor dit project kunt indienen. Gedacht wordt aan projecten die 500 tot 3500 euro kosten. Houdt dus beide plaatselijke kranten goed in de gaten.

Inlichtingen kunt u na 1 november inwinnen bij Ben Platenkamp, projectleider. Telefoonnummer 06 20674426. E-mailadres bplatenkamp@hotmail.com.