Bruidspaar Helsen. (foto: Archief H Helsen B Otters)
Bruidspaar Helsen. (foto: Archief H Helsen B Otters)

Angerse Aovond in het dorpshuis


Monumenten in Angeren en brullefte

ANGEREN - De Angerse Aovond is op dinsdag 20 november in het Dorpshuis. De Aovond begint om 20.00 uur en duurt tot maximaal 22.15 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open; de entree is gratis.

Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de gemeentelijke monumenten die in Angeren staan. Het tweede deel heeft als onderwerp: 'Brullefte ien Angere'.

Angeren kent een tiental gemeentelijke monumenten. Welke dat zijn en waarom ze op de monumentenlijst staan, zal Harrie Arends toelichten. Harrie neemt ons aan de hand van foto’s mee door Angeren en zal stil staan bij de monumentale aspecten van de gebouwen/objecten.

Trouwen en brullefte

De trouwdag was en is een belangrijke dag in het leven van velen. Ook in Angeren, zeker in de jaren '40 '50 en '60. Maanden stond alles in het teken van die dag. De voorbereiding, uitzet, trouwjurk en –pak, fotograaf en zeker niet te vergeten de trouwfoto, het gemeentehuis, de kerk, het feest (de brullef), het menu en de feestgids met liederen en voordrachtjes. Dat alles willen we met foto’s van Ben Otters in onze herinnering terughalen. Prachtige trouwfoto’s zullen we laten zien. Misschien wel van jezelf, je ouders/grootouders. Wie weet.

Als verrassing zal een speciale groep de toon/sfeer van een ‘brullef van toen’ weten te benaderen.