De Krössel. (foto: Gerdien Jansen)
De Krössel. (foto: Gerdien Jansen)

Krössel op 11/11 terug naar de Altena

HUISSEN - Op zondag 11/11 zal, nadat om 11.11 uur het carnavalsseizoen 2018/2019 officieel is gestart, de Krössel weer op de oude locatie herplaatst worden. Als gevolg van de nieuwbouw bij Santa moest de Krössel verplaatst worden.

Vorig jaar tijdens 11/11 werd het beeldje, dat De Kraonige Zwaone bij het 11-jarig bestaan aan de stad Huissen schonken, tijdelijk naast de stadspomp bij de Kloosterlaan geplaatst. Nu een jaar na dato keert de Krössel weer terug op de oorspronkelijke plaats.

De onthulling, om 13.41 uur, geldt als startschot voor het muzikale middagprogramma dat in het kader van het nieuwe carnavalsseizoen wordt georganiseerd. In samenwerking met De Dijk, Het Moment, Borrelzz, De Kater en De Buitenpoort zal de kom van Huissen op 11/11 in het teken staan van het Huissens carnaval. Diverse artiesten en blaaskapellen zullen in de kom kleur geven aan weer een nieuw seizoen.

Ieddereen is welkom de start van het nieuwe seizoen bij te wonen. Vanaf 10.11 uur worden alle carnavalisten in De Buitenpoort ontvangen. Vervolgens zal om 10.41 uur het gezelschap een rondgang door de kom richting De Zwaon maken waar om 11.11 uur het startschot voor het nieuwe seizoen zal worden gegeven. Aansluitend zal de kom in het teken staan van het traditionele frusjoppe.

Bonnenboekje

Voor deze gelegenheid kan men een bonnenboekje kopen dat recht geeft op een lunch en een stamppotmaaltijd bij De Buitenpoort en vier consumpties bij de deelnemende cafés. Het bonnenboekje kan voor 25 euro worden aangeschaft bij Foto Van Eimeren, Slijterij Degen, Inktvis Media of via de site van De Kraonige Zwaone.