Afbeelding
Foto:

Ontmoetingsdagen Bemmel

BEMMEL - Op 18 en 19 oktober kwamen ruim zestig ouderen uit Bemmel samen voor de jaarlijkse Ontmoetingsdagen met het thema 'Vertrouwen'.

Tijdens de vieringen, waar beide dagen mee begonnen, werd dit thema inhoudelijk uitgediept door de voorgangers pastor Victor Bulthuis en pastoor Gerard Peters. De viering op donderdag werd muzikaal verzorgd door het Seniorenkoor onder leiding van Jacob Graansma en op vrijdag door het Donatuskoor onder leiding van Frans Coerwinkel. Tijdens de koffie en borreltijd konden de deelnemers genieten van de prachtige muziek van het ensemble Animuze onder leiding van Henk Wierink. 's Middags begeleidde hij op piano de samenzang tijdens de Maria- en de Slotviering. In een prima sfeer raakten de deelnemers al snel met elkaar in gesprek.

Na de goed verzorgde lunch verraste toneelvereniging Jong Belegen de aanwezigen met de komedie 'Boer Hendrik in zijn hemd gezet', waarin het vertrouwen in elkaar wel op de proef werd gesteld. Maar: eind goed al goed.

Vrijdagmiddag brachten de zeven enthousiaste zangers van het 'Ga door Koor' onder leiding van Misjà Heinink met verve hun, voor iedereen bekende, liederen ten gehore. Vooral de Bemmelse liederen over het Mariakapelleke en Jan Aqua ontroerde menigeen. Tijdens dit concert droeg deelnemer Henk Borgonjen, drie prachtige gedichten voor over ouderdom. Door dit alles en mede door de chauffeurs die voor het vervoer zorgden, bloemenshop Veja, de mooie attentie van De Zonnebloem en het personeel van de Kinkel werden het weer twee warme, sfeervolle dagen waarin elkaar ongedwongen ontmoeten centraal stond. Team Ontmoetingsdagen Bemmel dankte een ieder hiervoor.