(foto: Johan Dijkstra)
(foto: Johan Dijkstra) Johan Dijkstra

Kaartlezen

HUISSEN - De weg vind je met een gids, kaart, GPS, TomTom. Kom je er niet uit, dan vraag je het voorbijgangers. Om de weg in de wereld van geloven te vinden, zijn er de kaarten en woorden van de Bijbel en de traditie.

Vroeger wist je precies waar het paadje liep. Bleef je netjes binnen de lijntjes! Heldere woorden, duidelijke kaarten. Veel daarvan heeft aan richting en kracht ingeboet. Woorden raakten versleten. En wat zijn vandaag nog behulpzame kaarten? Rituelen van een moment stilte voor het eten? Een kaarsje aansteken in tijden van verdriet? Op zondagmorgen naar de kerk gaan? Hoe ik met het milieu om ga? Niet wat ik zeg, maar mijn levenskaarten die ik op tafel leg, geven richting aan mijn leven.

De Bijbel zou je een kaartenboek van het menselijk leven kunnen noemen. Maar te veel kaartlezen vervreemdt van het geleefde leven. Steeds meer mensen gaan zonder al die kaarten op pad, laten komen wat komt. Zoeken naar plekken waar God is te vinden in de smeltkroes van het drukke leven. Jezus was geregeld in de synagoge te vinden. Maar hield zich nog vaker ‘buiten’ op, ergens onderweg. Zijn woorden van leven zijn letterlijk stand-up ontstaan. In wisselwerking met een zeer divers publiek. In onze gemeente zijn er nog steeds de zondagse vieringen èn is er ruimte voor ontmoeting. Over levensvragen, over woorden die cirkelen rondom het geheim van leven en geloven. Wil je meedoen? Je bent van harte welkom.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 11 november 2018, 10 uur. Ds. Ruth van der Waal. Na afloop is er koffie of thee. Ook tijdens de vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur.