Buurtpreventie

WhatsApp-groepen Doornenburg

DOORNENBURG - Werkgroep Doornenburg heeft maandelijks een bijeenkomst waarbij ze een inloopspreekuur houden. Elke eerste woensdag van de maand vindt dit inloopspreekuur plaats (nu 14 november).

Men kan dan zonder afspraak binnenlopen op het inloopspreekuur om onder het genot van een kopje koffie of thee met de themagroep Leefomgeving te praten indien men opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk heeft. Aansluitend vergaderd de themagroep Leefomgeving dan ingebrachte punten. Zo ontvangt de werkgroep regelmatig verzoeken over het plaatsen van Buurtpreventie WhatsApp borden voor straten die een Buurtpreventie WhatsApp-groep zijn begonnen in Doornenburg. De leden van de groep kunnen met een berichtje verdachte situaties snel met elkaar delen.

Omdat er nu zoveel straten meedoen aan de Buurtpreventie WhatsApp, kunnen we spreken dat heel Doornenburg actief is. Goed nieuws! Reden om de Buurtpreventie WhatsApp borden te verplaatsen naar de randen van het dorp, zodat de borden zichtbaar zijn vanaf de gebiedsontsluitingswegen. Zo wordt zichtbaar dat heel Doornenburg meewerkt aan buurtpreventie.

"Alle contactpersonen van de Buurtpreventie WhatsApp-groepen worden uitgenodigd voor het inloopspreekuur van de themagroep Leefomgeving om hierover van gedachten te wisselen. Deze is op woensdag 14 november om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3 in Doornenburg."