Evert Jan Slootweg en Jeroen Jeroense aan de stamtafel. (foto: Aad Noordermeer)
Evert Jan Slootweg en Jeroen Jeroense aan de stamtafel. (foto: Aad Noordermeer)

CDA-Kamerlid Slootweg terug aan stamtafel

ELST - Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg van het CDA uit Bennekom schuift vrijdag 16 november van 10.00 tot 11.00 uur opnieuw aan bij de Stamtafel in De Ruimte, spiritueel kerkelijk centrum in Elst.

Evert Jan is inmiddels ruim een jaar Tweede Kamerlid en woordvoerder Financiën, AOW en langdurige zorg van de CDA-fractie. Recent nog werden van zijn hand moties aangenomen over bijvoorbeeld ‘right to challenge’ in de langdurige zorg, over de inzet van de extra gelden voor de verpleeghuizen en over ‘groene obligaties als nieuw instrument waarmee beleggers hun bijdrage leveren aan klimaatinvesteringen’. Hoe bevalt het hem in Den Haag, hoe maakt hij de verbinding met onze regio en hoe lukt het hem zijn idealen te vertalen naar de praktische politiek? Vragen die zeker langs zullen komen in het gesprek.

De Stamtafel is een vaste activiteit in De Ruimte. Iedere vrijdagmorgen van 10.00-11.00 uur is er de ‘Stamtafel actueel’. Onder leiding van ds. Jeroen Jeroense wordt er een item uit de actualiteit besproken. Een artikel uit Trouw of De Gelderlander, een flits uit het Journaal, ze dienen tot gesprek. Ook kunnen de stamgasten zelf een onderwerp aandragen. De ervaring is dat het gesprek nooit stil staat en er veel onderwerpen besproken worden. Evert Jan Slootweg sluit dit keer aan als bijzondere ‘stamgast’ aan de tafel. Voor de Tweede Kamerverkiezingen schoof hij ook al een keer aan, net als Lisa Westerveld van Groen Links uit Nijmegen.

Wie zelf ook wil aanschuiven aan de Stamtafel in De Ruimte is welkom. Het adres is Sint-Maartenstraat 32b in Elst.