Goed optreden De Ward

BEMMEL - Zwemvereniging De Ward heeft met 22 zwemmers goede resultaten behaald in de limietwedstrijd in Zwolle. Zij verbeterden in totaal 53 persoonlijke records. Verder werden nog vijf clubrecords scherper gesteld.

Een verbetering van vijf persoonlijke records was er voor Inge Ruisch. Vier persoonlijke records werden verbeterd door Mila Otten, Anniek Takken, Dominique van Grevenbroek, Mick Schüssel. Eline van Kempen, Mick van Kempen en Cas Polman zwommen op drie afstanden sneller dan zij ooit hadden gedaan. Marijn Baas, Twan van Engen, Tycho Wannet, Kiran de Wit, Eline Baas, Claudia van Grevenbroek, Esmee Kok, Noor Polman, Iris de Schrijver, Jasmine Tmim en Liz Veltman waren ieder goed voor twee persoonlijke verbeteringen. Sanne van Konijnenburg verbeterde tenslotte eenmaal een persoonlijk record.

Mick van Kempen werd eerste op de 400m vrije slag. Stephan van Grevenbroek en Frederieke Huizing kwamen ieder uit op drie afstanden. Jasmine Tmim startte deze wedstrijd voor het eerst op de 200m schoolslag. Liz Veltman legde de 200m vlinderslag voor de eerste keer af.

Liz Veltman verbeterde het clubrecord op de 200m rugslag en de 200m vlinderslag. Eline van Kempen stelde het clubrecord op de 50m schoolslag scherper. Mick van Kempen zwom op zowel de 50m als de 100m vrije slag de bestaande clubrecords uit de boeken. De afgelopen vier limietwedstrijden hebben in 29 zwemmers van De Ward in totaal 82 limieten en 78 uitlooplimieten gezwommen. Dit betekent opnieuw een ruime afvaardiging voor De Ward op de komende Gelderse Kampioenschappen Korte Baan in Nijmegen.