Thema Ontmoetingscafé:

Lerend vermogen bij dementie

BEMMEL - Het Ontmoetingscafé is een informatie- en ontmoetingstrefpunt met thema’s rondom dementie en andere ziektebeelden. Op dinsdag 20 november gaan psycholoog Annemarie Clappers en een ergotherapeut van Zinzia Zorggroep in op het thema: lerend vermogen bij dementie.

Het is bij velen onbekend dat mensen met dementie nog van alles kunnen leren. Dit lerend vermogen kan bij mensen met dementie helaas niet het proces van achteruitgang omkeren of tegenhouden. Wel kan het ertoe bijdragen dat het ziekteproces beter te hanteren wordt en de kwaliteit van leven van alle betrokkenen toeneemt. Dit leren gaat wel anders dan bij mensen zonder dementie. Het lerend vermogen blijkt in alle fasen van het ziekteproces nog aanwezig te zijn, rekening houdend met die desbetreffende fase.

RijnWaal Zorggroep, Zinzia Zorggroep, huisartsenpraktijk De Teselaar en Stichting Welzijn Lingewaard zijn betrokken bij de ouderenzorg in Lingewaard en organiseren het Ontmoetingscafé voor betrokkenen en familieleden. Tijdens deze avond is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Het Ontmoetingscafé is in het grand café van verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122 in Bemmel en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.