Oefening hurken/zingen. (foto: Maurice Gemmeke)
Oefening hurken/zingen. (foto: Maurice Gemmeke)

Op zoek naar vroeger en nu

HUISSEN - Het Lingewaards Mannenkoor is op zoek naar vroeger! Maar het LWMK is ook druk bezig met het heden. Van vroeger zijn we op zoek naar feiten, feitjes, foto’s, archiefstukken, notulen en verslagen over de roemrijke geschiedenis van 100 jaar mannenkoor en mannenzang in 2019! (in Huissen en/of Lingewaard).

"In het heden zijn we nog op zoek naar een paar mannen, jonge heren mag ook, die er ook plezier in scheppen om met mannen onder elkaar lekker te zingen. Niet van die eenvoudige dingetjes, maar muziekstukken waar voor gewerkt moet worden, je weet wel. Die stukken waar je zelf kippenvel van krijgt. Dat je daarvoor Theo Vermaas moet bellen, dat wist je al, alleen het kwam er even niet van.

Maar nu wel, dus bel 026 3257408. Je beloning zal groot zijn! Ga maar na, volgend jaar bestaat het mannen zingen 100 jaar in Huissen, daar wil je bij zijn en dat kan ook: bel…. Ja, ja, je weet het al.

Ik mag van het bestuur deze stukjes schrijven en doe dat met veel plezier, maar ik/we zit/ten ook achter oude documenten aan over het koorgebeuren in Huissen, met name van voor 1940.

Ik heb inzage gekregen in de notulen van de oprichtingsvergadering op 19 november 1919.

Negentienhonderdnegentien! Kun je nagaan. Ik vraag me af, zijn er mensen van 100+ in Lingewaard?

Interessant! Op de korte termijn kijken we natuurlijk vooruit naar de komende concerten. Schrijf Huissen bij Kaarslicht maar vast in je agenda op zaterdag, 8 december. Op 23 december treden we op in de parochiekerk om 14:00 uur met een mooi Kerstconcert samen met het Stedelijk.

Dus houd de publicaties van het Lingewaards Mannenkoor in de gaten."