Ingezonden brief

Stof tot nadenken…

In navolging van de landelijke trend gaan we in Lingewaard nu ook de strijd aan met de recreatieve hobby-houtstoker. Nu we en masse van het gas af moeten en we door onze overheid even aan het lot worden overgelaten hoe we dit moeten gaan doen gaan we in onze gemeente nu ook een campagne opstarten om de houtstoker het leven zuur te maken. Want we hebben er 'last van' en 'het schaadt de gezondheid'. De fijnstof die door deze massale en allesomvattende hobby-houtstoker de wereld wordt ingezonden is zo groot dat we daar nu toch echt eens flink op moeten inzetten… Ondertussen tuffen de dieseltjes ook in onze gemeente lekker door…

Beste gemeentelijke fijnstofridders… In Gendt staat in een cirkel van nog geen 2 kilometer een uiterst schadelijke fijnstoffabriek. Om van de kippenschuur met evenzo grote overlast maar te zwijgen. Het lukt u nu al niet om -met het oog op deze fijnstofrisico's die al sinds de Q-koortsepidemie en al jaren ervoor bekend waren- hier een burgervriendelijk beleid op te voeren. Sterker nog, nu de gevolgen jaren later nog steeds landelijk merkbaar zijn lukt het u niet om ten faveure van de burger een oplossing te vinden want 'u bent met de handen gebonden'. Laat de vervuiler zorgen voor het terugbrengen van de uitstoot ! U laat dus een uiterst risicovolle situatie bestaan ! ik hou mijn hart vast voor de claims die bij u als gemeente neergelegd zullen worden mocht er wederom een Q-koorts-epidemie uitbreken. En volgens het RIVM is dat geen vraag van of, maar van wanneer..

Wel zet u in op een campagne om het houtstoken te ontmoedigen. Dat voelt dan toch een beetje dubbel. En dat terwijl we ons jaarlijkse paasvuur toch ook maar mooi laten branden… (Fijn-)stof tot nadenken ?

M. Peters Gendt

Sasa kaarttoernooi

ANGEREN - Zaterdag 24 november houdt Sasa haar vierde en laatste kaarttoernooi van dit jaar.

Er kan weer gespeeld worden om de prijzen met jokeren en klaverjassen. Door omstandigheden is er deze keer geen bridge. Tussen de middag wordt er een lunch geserveerd.

Het inschrijfgeld bedraagt inclusief lunch negen euro (Sasa-deelnemers 7,50). Inschrijven kan tot en met 22 november. Het jokeren en klaverjassen is van 10.00 -16.00 uur. Opgeven bij Bertha de Wild, 026 3257340 of 06 36303376; email: bertha@familiedewild.com. Dorpshuis, Emmastraat 23, Angeren; 026 3251186. Zaal open vanaf 9.30 uur.