SV Angeren krijgt minimaal één kunstgrasveld. (foto: Sjaak Veldkamp)
SV Angeren krijgt minimaal één kunstgrasveld. (foto: Sjaak Veldkamp)

Woningbouw op sportpark De Poel Angeren

ANGEREN – Sportpark De Poel kan door inkrimping een aandeel leveren in woningbouw voor Angeren. Hiervoor heeft zich een projectontwikkelaar gemeld. Het college is gecharmeerd van het plan en heeft in principe ingestemd met verdere uitwerking.

De voetbalvereniging SV Angeren zit in een te ruime jas, zo valt op te maken uit de visie van het college. "Het sportbeleid verantwoordt op dit moment geen twee kunstgrasvelden voor SV Angeren." De Poel bestaat nu nog uit twee wedstrijdvelden en een trainingsveld. De vereniging telt circa 350 actieve leden. Op die basis kan SV Angeren volstaan met één kunstgrasveld voor dubbel gebruik en één natuurgrasveld.


De plannen bieden veel voordelen, ziet het college. De ontwikkeling speelt in op de vraag naar woningen vanuit de Angerense gemeenschap. Met name voor starters. Bovendien wordt het oefenveld van Handbalvereniging Angeren erbij betrokken. De locatie is op dit moment niet ideaal is, weet het college. Vanuit de buurt wordt overlast ervaren. "Een combinatie met de nieuwe velden van SV Angeren kan deze situatie verbeteren."

Om ruimte te maken voor woningbouw is herschikking noodzakelijk. Dit kan door aanleg van één of meerdere kunstgrasvelden. De projectontwikkelaar heeft aangeboden dit, inclusief het opknappen van de accommodatie, voor zijn rekening te nemen. SV Angeren vaart er wel bij. De gemeente houdt een slag om de arm vanwege het onderhoud. "Er moet ook rekening worden gehouden met onderhoud, vervanging van één of meerdere kunstgrasvelden en afschrijving." In de onderhandeling met de projectontwikkelaar is het onderwerp van gesprek.

Volgend voorjaar kunnen mogelijk de nieuwe velden al worden aangelegd. Woningbouw staat voor 2020 in de planning. Verantwoordelijke wethouder Johan Sluiter schat dat het om dertig tot veertig woningen kan gaan. Het aantal is afhankelijk van de indeling en ontsluiting van de nieuwe wijk op de Margrietstraat.