Afbeelding
Foto:

Lezing in Mea Vota over Tiny Forests

HUISSEN - Wat is een Tiny Forest? En waarom zou je er een aanplanten? Een Tiny Forest (minibos) is in ieder geval meer dan zo maar een bos: Het is een minibos van de buurt.

Afgelopen februari doneerde de Postcodeloterij geld om de komende drie jaar in Nederland honderd Tiny Forests te realiseren samen met buurtbewoners en basisschoolleerlingen. Daarnaast leggen ook steeds meer particulieren zo’n minibos aan.

Karin van Toor, verbonden aan het IVN in Nijmegen, zal op 20 november een tip van de sluier oplichten over het hoe en waarom van een minibos en ook zal zij vertellen over haar eigen ervaringen met het aanplanten ervan.

"Bent u nieuwsgierig geworden en geïnteresseerd om meer te horen over Tiny Forests? U bent van harte welkom in Tuinbouwmuseum Mea Vota, Boskoops Glorie 33 in Huissen."

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Kosten zijn 7,50 euro per persoon. Vrienden van Stichting Lingewaard Natuurlijk kunnen gratis terecht. Info@lingewaardnatuurlijk.nl.