Nederlandse Diede de Groot op jacht

naar prolongatie wereldtitel rolstoeltennis

BEMMEL - Van 14 tot en met 18 november komen de beste rolstoeltennissers ter wereld naar Sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel voor de Uniqlo Doubles Masters, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor dubbels. De Nederlandse Diede de Groot kan dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer in Nederland de wereldtitel winnen.

Het evenement is een prachtig podium voor rolstoeltennis op het hoogste niveau en wordt voor de tweede keer georganiseerd in Gelderland. Tijdens het evenement in Bemmel strijden acht herendubbels, zes damesdubbels en vier quadduo's om de wereldtitel. Achttien van 's werelds beste rolstoeldubbelspelers zijn vertegenwoordigd in dit toernooi. Nederland heeft hierin een leidende rol en vaardigt liefst zeven spelers af. Voor ons land strijden in de damesdubbels Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Michaëla Spaanstra mee. En in de herendubbels kunnen we Maikel Scheffers, Tom Egberink en Ruben Spaargaren in actie zien.

Jacht titelprolongatie
Diede de Groot is nummer één van de wereld en verdedigt haar titel in Bemmel. Vorig jaar greep de Nederlandse rolstoeltennisster de titel met Marjolein Buis, en dit jaar vormt De Groot een duo met de Britse Lucy Shuker. De Groot kan zich nog goed de overwinning van vorig jaar herinneren: "De tribunes waren helemaal vol. Er werd veel lawaai gemaakt. Het was mooi om in zo'n setting te kunnen winnen." Het is dan ook één van de redenen dat De Groot blij is om weer op Nederlandse bodem te spelen. "Je tennist voor jezelf, maar zoveel Nederlands publiek geeft echt een enorme boost. Het zou top zijn als we die sfeer kunnen laten herleven in Bemmel."

Wedstrijdschema
Van woensdag 14 tot en met zondag 18 november wordt er gespeeld vanaf 10.30 uur. Op zaterdag vangen de wedstrijden al om 10.00 uur aan en op zondag worden de finales gespeeld vanaf 12.00 uur. De tijden zijn onder voorbehoud. Houd de website van de Uniqlo Doubles Masters in de gaten voor de actuele tijden.Zaterdag 17 november – na 14.00 uur: Quaddubbel FinaleZondag 18 november – om 12.00 uur: Damesdubbel FinaleZondag 18 november– na 14.00 uur: Herendubbel Finale.


Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de ITF, provincie Gelderland en de gemeente Lingewaard. Alle informatie over het evenement, zoals de deelnemers, plaatsingen en het wedstrijdschema staat op https://wheelchairdoublesmasters.com/.