Afbeelding
Foto:

Voormalig sterspelers op oude nest


Setash mannen hebben (geen) plannen

Het gaat goed met Setash heren 1. De ploeg is onder leiding van de nieuwe trainer Maarten Hanekamp bezig aan een opmars in de eerste klasse. Niet in het laatst door een aantal teruggekeerde voormalig sterspelers van de volleybalclub uit Huissen.

Tekst: Hans Schmeinck

Ze reikten tot in de tweede divisie. Ze werden de 'gouden generatie' genoemd. Een groot deel ervan is weer terug bij het eerste mannenteam van volleybalclub Setash in Huissen. Maar in de loop der jaren daalde het voormalig vlaggenschip (al speelden het vrouwenteam destijds zelfs eerste divisie) af naar de tweede klasse, meer niet. Tien jaar maar liefst, ook nog. Maar zie, vorig seizoen werd het blazoen al lichtelijk opgepoetst, want promotie naar de eerste klasse. Plus een nieuwe (kleding)sponsor, Dingemans Makelaardij in Huissen.

En dan kwamen vanaf dit seizoen ook nog eens de voormalig sterspelers Tijs Abeling en Sander Beikes terug. Vorig seizoen al Wido Veldkamp en Egon Baars. Met de 'verloren zonen' erbij had de rest van het team, waaronder 'veteraan' André Noyens, het idee dat er volgend jaar april wel eens een kampioenschap gevierd kon worden. De realiteit bleek anders, zoals de nieuwe trainer Maarten Hanekamp al dacht; van de eerste vier wedstrijden werd er maar eentje gewonnen, 4-0 maar liefst maar wel van zwakke broeder Bruvoc. De andere drie duels gingen ieder duidelijk met 3-1 verloren.

Derde

Toch is de schwung er vanaf 20 oktober bij de Huissense volleyballers in gekomen. Toen de overtuigende 4-0 zege op The Phantoms 1 (zie foto). Daarna volgde de 1-3 uitwinst in Zevenaar bij Labyellov 1 en afgelopen donderdag werd Orion Volleybal Doetinchem 6 in eigen huis met 2-3 aan de kant gezet. Waardoor Setash in de eerste klasse D is gestegen naar de derde plaats. Maar dan nog zit een titel er niet in, vindt Beikes.

,,Kampioen worden gaat echt niet lukken. Er zijn meer teams die beter zijn en Livo steekt er echt bovenuit. Met hun vijfde team note bene. Daar verloren we thuis de eerste wedstrijd van, met 3-1. Al ging het niet eens zo slecht. We kregen zelfs wat complimenten. Maar waar het om gaat is lekker ballen. Met veel plezier spelen.'' Dat gaat ook gebeuren in een aantal derby's. In de maand december zijn alle drie duels tegen regionale rivalen: op de 1e thuis tegen Gemini 2 uit Elst, de 8e thuis tegen Aetos 5 uit Arnhem en de 15e uit bij Livo 4 in Westervoort.

www.setash.nl                                        

Volop clubs in de regio

Hoewel het aantal actieve volleyballers landelijk de laatste jaren gestaag afneemt, zijn er in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe maar weinig clubs verloren gegaan. In 2006 fuseerden Pro Corpore uit Gendt en HVC uit Haalderen tot Tweestroom, die speelt in sporthal Walburgen in Gendt. Verder zijn er volop clubs waar gestart kan worden: Kidang in Bemmel, het Angerense Hexagon, Xanthos in Zetten, Toesj in Heteren. Als ook de Betuwse verenigingen Volamie in Oosterhout en DVOL in Lent.