Een van de groepen kinderen. (foto: Neva en Guus Witjes)
Een van de groepen kinderen. (foto: Neva en Guus Witjes) Neva en Guus Witjes

Kinderen en buurt genieten

van Sint-Maarten in Tuinlaan

BEMMEL - Zondag 11 november is er een Sint-Maartenlampionnenoptocht in de Tuinlaan onder grote belangstelling gehouden door de kinderen uit de buurt. Het was een zeer geslaagde en vooral gezellige avond.


Op initiatief van buurtgroep De Tuinlaan is er in samenwerking met het wijkplatform Het Hoogste Belang de lampionnenoptocht georganiseerd. In de aanloop naar de activiteit ontving de organisatie vele positieve reacties op het evenement en op de avond zelf was dit ook te merken: een grote opkomst van meer dan twintig kinderen en vele buurtbewoners die klaar stonden om de zingende kinderen te belonen met lekkers. In drie verschillende groepen gingen de zingende kinderen door de straat en vele huizen hadden kaarsje en lampjes buiten gezet om aan te geven dat de kinderen welkom waren. De kinderen hebben een hele mooie avond gehad en de buurtbewoners gaven aan het heel erg leuk te vinden dat dit werd georganiseerd.


Buurtgroep De Tuinlaan hoopt dat dit evenement meer navolging krijg in het verbinden van de buurt en sociale contacten in de wijk te stimuleren. Contact met elkaar maakt de buurt leuker en prettiger om in te wonen voor zowel jong als oud.