Tweestroom-jc1 neemt koppositie weer over

GENDT - Tweestroom-HS1 speelde thuis tegen Vocasa-HS6 en speelde een degelijke partij, die zonder teveel inspanning werd gewonnen. De vijfpunten voor de rangschikking bleven in Gendt. (4-0)(25-16/25-07/25-19/25-13)

Dames-DS2 ontving Vocasa-DS4 dat in de derde set echte weerstand gaf, maar ook die set was voor onze dames. Ook hier bleven de vijf punten voor de ranglijst in Gendt.(4-0)25-14/25-17/25-20/25-17)

Tweestroom-DS3 speelde thuis tegen Weekenders-DS1 dat in de eerste set niet thuis gaf. In de tweede set kwam van goed terug door een ruime voorsprong te nemen maar de tegenstanders namen punt voor punt die voorsprong en wonnen die set nipt.(25-27) Ook in de derde set hadden onze dames een lichte voorsprong, die op het einde van deze set werd weggeven. Wederom nipt.(27-29) Gelukkig gig het in de vierde set beter, want die set werd gelukkig gewonnen.(1-3)(09-25/25-27/27-29/25-18)

Boem.Komeet-JC1 ontving Tweestroom-JC1, dat moest winnen om de koppositie te handhaven. De tegenstander gaf pas in de vierde set wat tegengas. Het werd een fraaie overwinning die weinig moeite kost.(0-4)(08-25/13-25/08-25/19-25)

Sprekende Stilte in Ressen

RESSEN - We leven in een vaak roerige wereld waarin je soms voor je gevoel wordt geleefd. De Pleisterplaatsvieringen in het prachtige Middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) helpen je om ruimte te maken in je hoofd en hart.

Dit jaar putten we uit de schatten van de kloostertraditie. Op een zondag van elke oneven maand is er 's avonds een Pleisterplaatsviering. De eerstvolgende is op 25 november met als thema 'sprekende stilte'. Er is ruimte voor inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. De vieringen beginnen om 19:30 uur, duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij. (www.pleisterplaatsressen.nl)

Bid & Breakfast in Ressen

RESSEN - Op elke laatste vrijdag van de maand is er een Bid & Breakfast in Ressen. Aansluitend aan het dagelijks ochtendgebed is er op vrijdag 30 november weer een gezamenlijk ontbijt. Omdat het fijn is om af en toe nog wat na te praten en elkaar te ontmoeten.

Het ochtendgebed start om 9:00 uur en duurt ongeveer 15 minuten. Daarin is er ruimte voor meditatieve muziek, een aantal korte teksten waaronder een gebed en meditatieve stilte. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.
Zoals bij elk ochtendgebed is vanaf 8:45 uur de kerk open (Kerkenhofstraat 3, Ressen). (www.pleisterplaatsressen.nl)