Afbeelding
Foto:

MAX Maakt Mogelijk in Bemmel

BEMMEL - Jan Slagter van Omroep MAX heeft in Bemmel opnamen gemaakt van een geweldige verrassingsdag voor de familie Leuwol. Samen met hun zwaar gehandicapte dochter Silvana, is Jan Slagter met zijn team een dag naar een manege geweest. De uitzending met de wens op de huifkartocht zal zaterdag 24 november om 18.00 uur op tv worden uitgezonden op NPO 2.

Het begon een jaar geleden toen Ben Jansen moeder Netty Leuwol naar een KBO bijeenkomst bracht. Ben kende de familie en vroeg naar de leeftijd van haar dochter en naar de aard van haar handicap. Bovendien zag hij Henk Leuwol minder in het dorp met haar dochter. Dochter Silvana is de 30 gepasseerd en volledig gehandicapt. Zij gaat liggend door het leven en kan alleen communiceren met haar ouders. Vader Henk komt niet meer met Silvana in het dorp omdat hij door ziekte een onderbeen is kwijtgeraakt. Hij kan zich nu uitsluitend verplaatsen met een scootmobiel. Alle werkzaamheden komen nu op Netty neer. Haar weinige uitjes waren de KBO bijeenkomsten.

Het verhaal van Netty is voor Ben Jansen aanleiding geweest om een mail te zenden naar Omroep MAX. Na enkele weken heeft omroep MAX contact opgenomen en is er op een zeer zorgvuldige wijze een verrassingsdag geregeld. De broer van Netty zou op bezoek komen zodat de familie thuis zou zijn. Rond 10.00 uur is Jan Slagter via de achterdeur naar binnen gegaan en heeft hij de familie Leuwol voorgesteld mee te gaan voor een dagje in een manege. Rolstoelbustaxi voor de brancard en de scootmobiel waren geregeld en zij hebben enorm genoten en een niet te vergeten dag gehad.