Rexdwerg Castor. (foto: Kenneth Bouwman)
Rexdwerg Castor. (foto: Kenneth Bouwman)

Kampioen internationale konijnenshow

GENDT - Op de Kreisverbandsschau van 10 en 11 november van de Duitse Kreis Kleve heeft Henk Huisman uit Gendt, lid van de Betuwse Kleindier Vereniging, in het hol van de leeuw een bijzondere prestatie geleverd door clubkampioen van de Duitse vereniging R184 Hau te worden.

Daarnaast ook nog reserve kampioen van de gehele show. Met een Rexdwerg castor man jong behaalde hij de hoogst haalbare score: het predicaat 'uitmuntend' met 97.5 punten. Henk kreeg de felicitaties van bestuur en leden.

Jonge zwemmers De Ward tweede in Nijmegen

BEMMEL - Zwemvereniging De Ward heeft met veertien jonge zwemmers deelgenomen aan de Gelderse Minioren Club Meet in Nijmegen. In de eindstand eindigden zij achter Aqua Novio op een knappe tweede plaats. Zij werden vijfmaal eerste en verbeterden verder 15 persoonlijke records.

Bij de dames verbeterden Minke Lamers (50m schoolslag en 100m vrije slag), Anouk de Schrijver (50m en 100m vrije slag) en Annelotte Schüssel (50m vrije slag en 100m wisselslag) twee persoonlijke records. Steijn Bosman (50m vrije slag en 50m rugslag) en Mies de Wit (50m en 100m vrije slag) kwamen bij de heren tot twee persoonlijke verbeteringen.

Tot een verbetering van één persoonlijk record kwamen bij de heren Thomas Bergmans (100m vrije slag), Thijs van Hoorn (50m schoolslag) en Pepijn Jansen (50m rugslag). Bij de dames zwommen Lieke Verhoeven (50m rugslag) en Lynn Verhoeven (100m wisselslag) op één afstand sneller dan voorheen.

Thomas Bergmans en Mies de Wit werden beiden in hun categorie eerste op zowel de 100m vrije slag als de 100m wisselslag. Thijs van Hoorn was de snelste op de 100m schoolslag. Deze drie heren waren met Sander de Vries verder de snelste op de 4x50m wisselslag.

Pepijn Jansen deed voor het eerst mee op de 50m schoolslag. Elles Dekker startte voor het eerst op de 50m vrije slag en de 50m rugslag. Marit Dekker debuteerde op de 100m vrije slag, Minke Lamers op de 100m wisselslag en Lieke Verhoeven op de 50m schoolslag. Fenna Reijmers deed mee op de 50m vlinderslag. Sander de Vries kwam nog uit op de 50m schoolslag.