Dorpsauto De Wielewaal ook in Doornenburg

GENDT/DOORNENBURG - Vanaf oktober kunnen de bewoners van Gendt gebruik maken van dorpsauto De Wielewaal, de opvolger van de e-car. Mensen genieten van het comfort van de nieuwe auto.

In de afgelopen twee jaar kregen we regelmatig vragen van mensen uit Doornenburg of de chauffeurs ook van en naar Doornenburg zouden kunnen rijden. Er zijn veel contacten tussen beide dorpen op verschillende gebieden: mensen uit Gendt die in Doornenburg de huisarts bezoeken of omgekeerd. Mensen uit Doornenburg die in Gendt boodschappen willen doen of familie willen bezoeken.

Met de e-car was dit niet mogelijk vanwege de beperkte actie radius, nu behoort het wel tot de mogelijkheden. Na overleg met de chauffeurs en met de dorpscontactpersonen van Doornenburg heeft het Participatiepunt Gendt besloten vanaf december ook in Doornenburg dit vervoer aan te bieden.

Hoe werkt het? Ouderen en mensen die beperkt mobiel zijn kunnen gebruik maken van de dorpsauto De Wielewaal. Zij kunnen bellen vijf dagen per week tussen 9.30 en 17.30 uur naar nummer 06 19192882 om met de chauffeur een afspraak te maken. Liefst een dag van te voren vanwege de planning.

Waarvoor kan men bellen? Het bezoeken van een gezellige activiteiten, bezoek bij familie of vrienden, afspraak bij huisarts, tandarts, kapper, apotheek. Voor een boodschap of gewoon een ritje naar plekken die u al lang niet meer bezocht heeft.

In principe is het vervoer gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.