Torentjes, schoorsteentjes, 't Pythagoras bemmeltje van mozaïek en andere creaties. De foto van de twee grotere bouwwerken komt volgende week! 
(foto: Magriet Strasser, Talento Metissimo)
Torentjes, schoorsteentjes, 't Pythagoras bemmeltje van mozaïek en andere creaties. De foto van de twee grotere bouwwerken komt volgende week! (foto: Magriet Strasser, Talento Metissimo) Foto:

Van oost naar west, de dorst gelest

RESSEN - Het was weer gezellig. De creatieve middag met lezing in de Kerk met Kosterij in Ressen werd door de jeugdigen zelf geopend...

Iris, Joost, Elisa, Madelief en Benjamin lazen een prachtig gedicht voor. Zelf gemaakt of zelf uitgezocht. Het neefje van schrijver Zaed Nurin hield een indrukwekkend dankwoord; doordat zijn oom kon studeren in Rusland en Nederland is zijn familie uit Afghanistan gered!

Op deze 11e van de 11e volgde toepasselijk een wiskundige carnavals-denk-kraker. Deze keer over de mozaïek Pythagorasboom alias schaaktoren, levensboom ofwel 't bemmeltje. Voor het metselwerk gingen we in optocht naar buiten de drie muren opmeten en steentjes uitrekenen voor het metselen in halfsteensverband. (Voorbeelden uit module Rekentoren Rexna / Koningstoren.)

Na de opstart van deze jeugdactiviteit hield Zaed Nurin in de Kosterij een lezing voor ouders, opa's en oma's over zijn boek: Bitterzoete Thee. Een indrukwekkende levensverhaal van Oost naar West dat je bijblijft. In de pauze kon men de dorst lessen met Afghaanse thee.Ook waren er Oosterse koekjes, flapjes en hartigheden. Het Nederlandse aandeel bestond uit onder andere chocolade, flapjes en de appeltap.

Gezamenlijk werd tussendoor een stevige pot huis-schaak gespeeld, tot zelfs in de nieuwe keuken!

Dank was er aan de sponosoren: Ouders, opa's, oma's, leerlingen, vrienden, Kerk, Kosterij & Landwinkel Ressen, Juweela uit DL, Jumbo Bemmel en ook Gemeente Lingewaard deed een duit in het zakje.

Info over het unieke top-onderwijs voor Talentontwikkeling in Bèta en Cultuur, zie: www.TalentoMetissimo.nl of bel: 06 25506566. Welkom!