Hier is een gevaarlijk oversteekpunt... (foto: Martien van Hemmen)
Hier is een gevaarlijk oversteekpunt... (foto: Martien van Hemmen)

Ingezonden brief

Safety first in het verkeer? Doen!

Nabij het centrum in Huissen vond onlangs een ernstig ongeval plaats. Het in de buurt geliefde slachtoffer stierf vervolgens aan haar verwondingen. De zich met een hulpmiddel door het verkeer heen bewegende dame werd aangereden op een als gevaarlijk bekend staand punt. Helaas werd door dit tragische ongeval bevestigd dat het betreffende verkeerspunt vooral voor het langzaam verkeer onoverzichtelijk te noemen is.

Langs de drukke Stadswal zijn zowel een fietspad als trottoir gelegen.Op een gegeven moment komen de voetgangers in een fuik, want daar verdwijnt het trottoir. Gevolg is dat de voetganger dan genoodzaakt is het drukke fietspad op te gaan. Om te voorkomen dat men daar dan dertig meter moet lopen steken velen de Stadswal over. Dat is vervolgens een vreselijke uitdaging: Gedurende de spitstijden is het nagenoeg onmogelijk om dit zonder gevaar te doen.

Veel bewoners zouden het toejuichen als de verkeerssituatie zou worden verbeterd omwille van de veiligheid van met name de voetgangers en fietsers. De haag langs de begraafplaats is over een lengte van circa veertig meter meer dan twee meter breed, zodat het trottoir verdwijnt.

Hopelijk ziet onze gemeente kans in contact te treden met de stichting Gedenkpark, zodat een passende oplossing wordt gevonden voor de bestaande onveilige situatie. Zowel verkeersdeskundigen als de gewone verkeersdeelnemers zullen dit bevestigen.

Het moet toch een uitdaging zijn om vanuit de gedachte 'Safety first' tot een passende oplossing te komen?

Martien van Hemmen