Koffieochtend in feestweekend van de Zandse Kerk (11.11.2018). (foto: H. Geerts)
Koffieochtend in feestweekend van de Zandse Kerk (11.11.2018). (foto: H. Geerts)

Opening Zandse Kerk

HUISSEN - Terugblik op het feestelijke openingsweekend van de Zandse Kerk in Huissen (9 - 11 november. Op vrijdag 9 november werd de opening van de verbouwde Zandse Kerk op feestelijk wijze vorm gegeven.

In de namiddag is de aftrap gedaan in aanwezigheid van vele prominenten. Gemeente, Provincie, samenwerkingspartners, etc. waren aanwezig om samen met alle vrijwilligers het aangepaste kerkgebouw voor haar nieuwe activiteiten ‘in te wijden’.

Na warme toespraken, van gedeputeerd Bea Schouten van Provincie Gelderland en wethouder Theo Janssen van Gemeente Lingewaard, is de officiële (her)opening om op passende wijze ‘ingeluid’. 's Avonds werd dit op uitbundige wijze gevierd met inwoners en vrijwilligers, en muziek van Flash Back.

Zaterdagmiddag is de prachtig vergulde Haan, door Leo Scholten, onder grote belangstelling op de toren teruggeplaatst. Zaterdagmiddag genoten de kinderen van diverse spelvarianten met als hoogtepunt Roman de goochelaar.

Bij het druk bezochte muziekprogramma ‘de Zandse kerk live’ op zaterdagavond, met drie bands onder leiding van TLH Presents, spatten de vonken er van af.

Het weekend werd afgesloten met een gezellige koffieochtend in een bomvolle kerk. Met muzikale begeleiding van Torkest, onder het genot van een kop koffie met gebak; geheel verzorgd door onze enthousiaste gastvrouwen.

Alle betrokkenen werden van harte bedankt voor ieders bijdrage aan dit prachtige openingsweekend. Al met al een geslaagde opening van de Zandse Kerk: de ontmoetingsplaats voor iedereen.