Afbeelding
Foto:

Stichting12q

BEMMEL - U kent vast wel iemand in uw omgeving met kinderen, of misschien heeft u zelf kinderen. Het mooie aan kinderen is dat zij nog alles mogen ontdekken, fouten kunnen maken om zich uiteindelijk te ontwikkelen tot gelukkige personen waar men trots op is en van houdt. Maar wat nou als die ontwikkeling niet loopt zoals verwacht en men niet kan vertellen wat je te wachten staat?

Stichting 12q zet zich in om kinderen die een zeldzame afwijking hebben op chromosoom 12q te begeleiden, om ook het maximale uit het leven te halen ondanks de beperkingen. Maar om dit te realiseren is onderzoek nodig en onderzoek kost geld, veel geld.

Sinterklaas

"Om onze doelen te realiseren organiseren wij geregeld iets om geld op te halen. En ook dit jaar verkopen wij rond de Sinterklaasperiode, weer heerlijke chocoladeletters van Strik Patisserie uit Nijmegen waarvan een deel van de opbrengst naar onze stichting gaat. De letters kosten 8,75 euro per stuk en zijn er in de smaken melk, wit of puur. Ze zijn in Bemmel verkrijgbaar bij Sterren Kinderkleding, Be Noa en De Schaapskooi. Op zaterdag 24 november staan wij ook bij Sportclub Bemmel."

Op www.stichting12q.com staat meer informatie over de stichting. "Zeg nou eerlijk ieder kind, met of zonder beperking, verdient het toch om gelukkig te zijn?"