Afbeelding
Foto: Paul van Hooff

Presentatie 'Van hier tot Tokio' bij MCKO Doornenburg

DOORNENBURG - Schrijver en wereldreiziger Paul van Hooff leest voor op vrijdag 30 november uit eigen werk bij motorclub MCKO Doornenburg.

Met zijn trouwe motorfiets genaamd Guus, waarmee hij eerder al een meerjarige reis van Alaska naar het uiterste zuiden van Argentinië maakte, besluit Paul van Hooff van Nederland naar Tokio te rijden. Gezien zijn beperkte budget en een gebrekkige voorbereiding, mag het een wonder heten dat hij zijn doel vorig jaar wist te bereiken.

Het verslag van zijn reisperikelen zorgt voor een onderhoudend boek, dat geen moment verveelt. Het is een zeer persoonlijk verslag, met regelmatige flashbacks uit zijn persoonlijke leven. Een informatief verhaal over landen als Rusland of Iran waar Van Hooff doorheen trekt hoeft men dan ook niet te verwachten, een ode aan het vrijejongensbestaan zoals Jan Kremer dat ook zo mooi kon is een betere vergelijking.

Twee jaar terug heeft hij ook al een presentatie gegeven bij MCKO van zijn avontuur 'man in het zadel' wat toen erg goed bezocht was. Het clubhuis van MCKO Doornenburg aan het Vijzelpad 13 is vanaf 20:30 uur geopend. Geïnteresseerde motorrijders uit Lingewaard zijn uitgenodigd om deze avond bij te wonen; de entree en de koffie zijn gratis.