Speciale voorlichtingsavond jonge mantelzorgers

HUISSEN - Een chronische ziekte, beperking, psychische stoornis of verslaving heeft vaak een grote impact op het gezin en vraagt veel aandacht, inlevingsvermogen, geduld en energie. Niet alleen ouders, maar ook andere leden van het gezin krijgen te maken met de consequenties, te weten de zogeheten brussen (broers en zussen) of jonge mantelzorgers. Een thema dat om meer bekendheid en aandacht vraagt. Daarom organiseert SWL in samenwerking met het OBC Huissen een voorlichtingsavond over dit onderwerp.

Loïs Naomi Bruessing (1993), spreekster tijdens deze avond, groeide op als brus en jonge mantelzorgster in Utrecht. Hier studeerde ze Ecologische Pedagogiek. Met een broertje met MCDD, een meervoudige complexe ontwikkelingsstoornis, een moeder met borstkanker en een vader met Multiple Sclerosis, besloot ze een boek te schrijven voor mensen zoals zij ‘Dus ik ben een brus’.

Ze zal ingaan op haar eigen ervaringen als jonge mantelzorger. Daarnaast komen vragen aan de orde als: hoe zorg je als ouder dat andere kinderen genoeg aandacht krijgen, hoe is het voor kinderen, jongeren zelf om op te groeien in een gezin met een langdurig ziek of gehandicapt familielid, welke steun kan de omgeving en school bieden?

Zij zal hierover tips en adviezen geven op dinsdag 11 december van 19.30 – 21.30 uur op het OBC Huissen, Julianastraat 17 in Huissen. Opgave via e-mail: meldpunt@swlingewaard.nl of 088 2552555 met vermelding van naam (en of je ouder, een jonge mantelzorger of een docent of hulpverlener bent). Vrije toegang.