Afbeelding

Advent uit het jaar nul

HUISSEN - Hij is vader van een tienerdochter. Hij doet z’n best en zijn dochter lééft, volop! Vader is trots, dankbaar en gelukkig met zijn dochter. En zij ook best wel met hem, zeker weten.

Maar soms zijn ze elkaar helemaal kwijt. Onbereikbaar. Klinken er té harde woorden en slaat hij de deur té hard dicht. ‘Ik ben blij, zegt die vader, dat er dan een nacht is. Dat we niet eindeloos blijven doorgaan met wat is, maar dat het even stil wordt. En dat we van elkaar weten: morgen is een nieuwe dag, een nieuw begin.’

Zo’n nieuw beginnen is niet hetzelfde als weer op nul beginnen. Niets is nul in het echte leven. Je neemt altijd mee wat er is en was. Maar als je allemaal mee blijft dragen wat er allemaal al is, hoeveel ruimte is er dan voor iets nieuws ? Advent is die nacht tussen wat is en wat komt. Niet te veel kaarsjes, steeds eentje erbij. Jezus wordt geboren in het jaar nul, middelpunt van de tijd. Een moment van leegte, ruimte en liefde. De opmaat naar een nieuw begin (Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 2 december 2019, eerste advent. Voorganger ds. Matthijs Glastra, met medewerking van de cantorij. Op vrijdagmiddag is de kerk open van 14.00-16.00 uur terecht voor een praatje en koffie of thee. Loop gewoon eens binnen. Je bent van harte welkom.