Eerste Zilverkampse

wandelochtend!

HUISSEN - Voorafgaand aan de laatste koffieochtend wordt de eerste Zilverkampse wandelochtend georganiseerd. Op 6 december om 9.30 uur wordt gestart vanaf de Kuul, Wagenweg 12e in Huissen. Natuurlijk is het niet helemaal de eerste. Loopgroep Huissen loopt op dinsdag- , donderdag- en zaterdagochtend ook, maar dan met stokken (Nordic Walking).

Een aantal enthousiaste deelnemers aan de koffieochtend wil graag minimaal een keer per week wandelen in een gezellige sportieve groep. Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven heeft een behoeftepeiling gehouden bij deelnemers aan de koffieochtend en op de wijkontmoetingsdag. De donderdagochtend krijgt de voorkeur. Donderdag 6 december wordt voor het eerst gelopen, iedereen die het leuk vindt om mee te wandelen is van harte uitgenodigd.

De eerste wandeling is geschikt voor alle mensen die ontspannen willen wandelen. Er wordt zowel gedacht aan mensen die over een goede conditie beschikken als mensen aan mensen die moeilijk ter been zijn. Twee HAN-studenten, een vrijwilliger en de sportcoach lopen gezellig mee om waar nodig te ondersteunen. Hierdoor kunnen groepen gesplitst worden als daar, gelet op het verschil in wandelconditie, behoefte aan is. Om uiterlijk 10.15 uur zijn de wandelaars weer terug bij De Kuul. Op tijd, voor de deelnemers die het leuk vinden, om aan te sluiten bij de koffieochtend! Deelname aan beide activiteiten is gratis.

Vragen over het gehele wandelaanbod van Huissen neem contact op met Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven en kijk eens op de websites van Pheidippides, Loopgroep Huissen en wandelsportvereniging Nooit te Ver.

Heisterkoor Bemmel brengt ieder zingend in kerstsfeer

HUISSEN - In december gaat het Heisterkoor ook dit jaar weer enkele optredens verzorgen. Op zaterdag 8 december zingt het koor op twee locaties in Huissen bij kaarslicht:

In de protestantse kerk (van 18.00-18.30 uur) en in de Stadskerk van (20.30-21.00 uur). Op zondag 16 december zingt het koor tussen 15.00-16.00 uur in de prachtige Sint-Stevenskerk van Nijmegen.

Het Heisterkoor bestaat uit dertig enthousiaste leden die onder begeleiding van Mathijs Dubbeldam een mooi kerstrepertoire ten gehore gaan brengen. Jenny Chen begeleidt het koor op piano.