De Ward succesvol op Gelderse Kampioenschap

BEMMEL - Met 66 persoonlijke records en 14 medailles heeft zwemvereniging De Ward een goede prestatie neergezet in het eerste weekend van de Gelderse Kampioenschappen.

Het succesvolst was Jon de Wit met vijf gouden medailles (50m vlinderslag, 100m en 200m rugslag en de 100m en 200m vrije slag). Hij verbeterde ook nog eens negen persoonlijke records. Liz Veltman was goed voor drie zilveren medailles (100m en 200m vlinderslag en 200m wisselslag) en een verbetering van acht persoonlijke beste tijden. Mick van Kempen behaalde zilver op de 50m schoolslag en brons op de 100m vrije slag. Hij verbeterde ook nog vier persoonlijke records. Marijn Baas was goed voor twee bronzen medailles (100m rugslag en 200m vrije slag). Op vijf afstanden zwom hij sneller dan voorheen. Ook Dominique van Grevenbroek behaalde een bronzen medaille op de 400m wisselslag en verbeterde zijn persoonlijk record. Verder waren de heren op de 4x100m wisselslag goed voor een bronzen plak.

Mees Peters kwam tot een verbetering van wel zeven persoonlijke records. Daarnaast stelden Frederieke Huizing, Twan van Engen en Stephan van Grevenbroek ieder vier persoonlijke records scherper. Tycho Wannet zwom op drie afstanden sneller dan voorheen. Twee persoonlijke verbeteringen werden gezwommen door Eline Baas, Eline van Kempen, Mila Otten en Matthijs van Dijk. Esmee Kok, Sanne Meijer, Inge Ruisch, Iris de Schrijver, Anniek Takken, Léon van Grevenbroek, Cas Polman, Mick Schüssel, Victor Willemse en Kiran de Wit verbeterden één persoonlijk record. Tenslotte kwamen Eva Kattouw en Aniek Henken nog in actie.