Geen overleg voor ruimere openstelling ten gunste van de Theaterkerk. (foto: Sjaak Veldkamp)
Geen overleg voor ruimere openstelling ten gunste van de Theaterkerk. (foto: Sjaak Veldkamp)

College: Theaterkerk heeft parkeerkelder AH niet nodig

BEMMEL – Bezoekers van de Theaterkerk in Bemmel hebben 's avonds voldoende mogelijkheden om hun auto in het dorp vrij te parkeren. Het college is niet van plan om met de eigenaar van de parkeergarage bij Albert Heijn contact op te nemen voor een ruimere openstelling. Uit de schriftelijke beantwoording aan D66 maakt het college ook duidelijk dat de vragensteller niet op de hoogte is van het gebruik van een parkeerschijf.

De fractie van D66 had het college schriftelijk verzocht met de eigenaar van de parkeerkelder te praten. Het is niet aan de gemeente om de openingstijden van een parkeerkelder aan te passen die niet hun eigendom is, zo kreeg D66 als antwoord.

Een goede bereikbaarheid van de Theaterkerk is voor iedereen essentieel, stellen de democraten. Vooral in de avonduren zou het volgens D66 het beter kunnen. De kelder is al om 21.00 uur dicht terwijl een voorstelling in de Theaterkerk vaak nog aan de gang is. D66 kan aan de burger niet uitleggen dat tijdens een langere voorstelling de theaterbezoekers de kans lopen een parkeerboete te krijgen omdat ze de parkeerschijf onjuist of niet hebben neergelegd.

Een parkeerschijf is op dat tijdstip helemaal niet nodig, kreeg D66 als antwoord. De parkeerschijf hoeft alleen op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur neergelegd te worden. In de praktijk zou je dus na 16.00 uur al geen parkeerschijf meer neer hoeven te leggen, doceert de gemeente. En dat geldt ook in de parkeergarage. Er is volgens de gemeente in Bemmel na 18.00 uur en op zondag voldoende parkeergelegenheid. Als hint wordt de parkeerplaats aan de Ponylaan genoemd.

Sprekende Stilte in Ressen

RESSEN - We leven in een vaak roerige wereld waarin je soms voor je gevoel wordt geleefd. De Pleisterplaatsvieringen in het prachtige Middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) helpen je om ruimte te maken in je hoofd en hart.

Dit jaar putten we uit de schatten van de kloostertraditie. Op een zondag van elke oneven maand is er 's avonds een Pleisterplaatsviering. De eerstvolgende is op 25 november met als thema 'sprekende stilte'. Er is ruimte voor inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. De vieringen beginnen om 19:30 uur, duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij. (www.pleisterplaatsressen.nl)