Het lint wordt doorgeknipt.
Het lint wordt doorgeknipt. nvt

Burgemeester Schuurmans opent nieuwste locatie van RijnWaal

HUISSEN - Afgelopen donderdag is de nieuwste locatie van RijnWaal Zorggroep, Sancta Maria, feestelijk geopend. Sancta Maria gelegen in het hart van Huissen, is inmiddels volop in gebruik. Met deze locatie is een wens van RijnWaal in vervulling gegaan om een divers aanbod te kunnen aanbieden op een locatie.

In de panden De Laak en De Zanderij zijn ruime zorgwoningen gevestigd voor kwetsbare ouderen. De Bloem is een eigentijdse woonvorm voor mensen met dementie. De dagbesteding biedt begeleiding in groepsverband aan zelfstandig wonende ouderen.

Het Rosendael
Daarnaast is er de ontmoetingsruimte Het Rosendael. Deze sfeervolle locatie staat open voor iedere inwoner van Huissen. Men kan meedoen aan activiteiten, gebruik maken van het restaurant of gewoon om even binnen te komen om wat te drinken. Het Rosendael is dagelijks geopend van 8.30 tot 19.00 uur.

Opening
Om Sancta Maria goed in te luiden waren bewoners en genodigden bij elkaar gekomen om een toost uit te brengen. Er waren diverse gastsprekers, waaronder burgemeester mevrouw Schuurmans. Gezamenlijk knipten zij een koninklijk lint door waarmee Sancta Maria officieel geopend werd.

De komende week is er een feestweek voor de bewoners. In het kader van de Week van Zorg & Welzijn zal het op zaterdag 16 maart 2019 open dag zijn in Sancta Maria. RijnWaal zal dan diverse activiteiten organiseren zodat de inwoners van Huissen en omgeving een beeld kunnen krijgen van de zorg die hier geboden wordt. "Bent u nieuwsgierig, weet dan dat u altijd welkom bent in Het Rosendael."