(Foto: Niels Sparnaaij)
(Foto: Niels Sparnaaij) Foto:

Cor Hendriks en Heijting Milieuservice

winnaars tijdens het Vrijwilligersgala

LINGEWAARD - Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Marianne Schuurmans de Lingewaards Vrijwilligersprijs en de MBO prijs 2018 uitgereikt. De winnaar van de Lingewaarde Vrijwilligersprijs 2018 is: Cor Hendriks.

Cor, is een man die zich al vele jaren zeer verdienstelijk maakt voor het welslagen van allerlei evenementen. Hij is niet clubgebonden maar al vele jaren actief betrokken bij de organisatie van onder meer het Korenfestival 'Bemmel zingt', de stichting Dweildag, de jaarlijkse kerstmarkt, en carnavalsvereniging De Blauwe Pony.

Cor is van vele markten thuis en weet altijd oplossingen te vinden op organisatorisch vlak of praktische zaken. Hij heeft een grote technische kennis en dat is, op het gebied van geluid of de stroomvoorziening, een onmisbare schakel bij evenementen. Ook op andere terreinen, los van evenementen, staat Cor altijd klaar. Cor geworteld is in de samenleving, weinig zichtbaar en veelal op de achtergrond actief. Maar feitelijk kan niemand zonder hem. Hij is zeer gemotiveerd, veelzijdig georiƫnteerd en zet zich in voor allerlei hand- en spandiensten en staat in principe voor iedereen klaar die er om vraagt.

De MBO prijs 2018 is gegaan naar Heijting Milieuservice. Heijting Milieuservice is een maatschappelijke betrokken onderneming met inbreng bij diverse evenementen. Heijting faciliteert vooral in materiaal. Denk aan zand of afvalcontainers bij evenementen als bijvoorbeeld beachvolleybal of granulaat bij een vislocatie.

De Maatschappelijke betrokkenheid uit zich onder meer door het verzorgen van rondleidingen aan scholen over bijvoorbeeld de afvalproblematiek. Ook biedt het bedrijf aan mensen met een beperking werkplekken aan. Verder heeft ook het personeel inbreng in de te maken keuzes van ondersteuning.

Heijting Milieuservice is concreet en praktisch in het hulpaanbod. Het personeel stimuleert elkaar en voelt zich maatschappelijk betrokken. Dat uit zich niet alleen in het aanbieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook om te komen tot een zekere gedragsverandering in levensstijl.