Afbeelding
Foto:

Dire Straits saxofonist Chris White

met tribute naar Nijmegen

HUISSEN - De Dire Straits mogen dan al meer dan twintig jaar gestopt zijn, de muziek van de iconische band leeft nog altijd voort. Mede dankzij tributeformatie The Dire Straits Experience, die de wereld over reist met het legendarische repertoire van de razend populaire rockband. Ze stonden al meerdere malen in de grootste zalen van ons land en komen nu voor het eerst naar Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Op ongeëvenaarde wijze laat de band, samen met oorspronkelijk bandlid Chris White, de muzikale klasse van The Dire Straits herleven. Saxofonist Chris White kwam in 1985 bij The Dire Straits, net voor de enorm succesvolle 'Brothers in Arms' wereldtournee waarvoor ze meer dan 2,5 miljoen tickets verkochten, en bleef de daaropvolgende tien jaren deel uitmaken van de groep. Samen met Terence Reis, Paul Geary, Andrew Hawkins, John Maul, Tim Walters en Simon Carter vormt hij een ijzersterke formatie muzikaal talent. De band toert al jaren succesvol langs de mooiste concertzalen van Europa met één missie: het mooiste uit het Dire Straits repertoire doorgeven aan de volgende generatie.

Op woensdag 22 mei 2019 brengt de band een live eerbetoon aan nummers als 'Sultans of Swing' en 'Money for Nothing' in Nijmegen. Er zijn zowel staan- als zitplaatsen en tickets zijn verkrijgbaar via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.