Een repetitie-avond. (Maurice Gemmeke)
Een repetitie-avond. (Maurice Gemmeke)

Lingewaards Mannenkoor

en Black Friday

LINGEWAARD - We hebben er wel over gefilosofeerd, maar het toch maar aan de kant geschoven. Het idee was bij aanmelding van een nieuw koorlid, dan kreeg het volgende nieuwe koorlid vijftig procent korting op zijn maatkostuum. Maar onze penningmeester kwam in opstand. "Financieel niet haalbaar, er komt een duur jubileumjaar aan...het antwoord is nee!"

Nou, dan maar op de gewone manier: we zoeken nog een paar zangers. graag tenoren maar andere stemmen zijn ook zeer welkom. Weet je niet wat voor stemhoogte jij hebt: onze dirigent, Arno Vree, weet het zo! Kom gewoon een keer proberen en meeluisteren of -zingen. Je weet wel, Muntstraat 10 in Huissen! Dinsdag van acht tot tien. Mooi, da's dan dat.

Op 8 december aanstaande (vorig jaar liepen we door de sneeuw te ploeteren!) gaat het Lingewaards Mannenkoor weer een uitvoering geven in de Kloosterkapel. Vorig jaar stonden er mensen met de benen buitenboord, zorg dat je er uiterlijk om half negen bent. Er komen nog veel meer evenementen aan vanwege het nakende 100-jarige bestaan van Mannenzang in Lingewaard/Huissen in 2019.

Vorige week dinsdag hadden we Irma ten Brinke tijdens de repetitie op bezoek. Zij heeft ons bijgepraat (en gezongen) over stemvorming en hoe je het beste je adem kunt gebruiken, je houding, 'het snikje', over kokosnoten: je houdt het niet voor mogelijk wat we bij hebben geleerd en hoeveel mooier ons gezang nu klinkt.

Hans Koster, 06 53 9676931 voor al uw vragen!