Afbeelding
Foto:

Kapsalon-beautycenter Diana terug aan de Van Voorststraat

HUISSEN - "2018 was niet mijn beste jaar", vertelt Natascha Wong-A-Tsoi, eigenaresse van de kapsalon.

Nadat op 16 maart haar moeder, haar werkgeefster en oprichtster van de kapsalon, Diana Wong-A-Tsoi, overleed, moest dit intense verdriet plaats maken voor de afwikkeling van de zakelijke overname waarin Natascha en Diana doende waren. In de hoop alle zakelijke verplichtingen voor de zomer afgerond te hebben, overkwam Natascha het ergst denkbare.

Op 25 juli, in de vroege ochtend, wordt Natascha wakker gebeld met de mededeling zo snel mogelijk naar haar zaak te komen, omdat deze in brand staat. Later blijkt de brand bij bovengelegen appartement ontstaan te zijn en de gehele bovenwoning in de as is gelegd.

De kapsalon van Natascha heeft dusdanig roet-, rook- en waterschade opgelopen, waardoor werkzaamheden vanuit dit pand niet voortgezet kunnen worden. Direct worden externe bedrijven ingeschakeld en mede dankzij hulp van buurtbewoners is op 27 juli een kleine noodsalon achter bakkerij Engelen als tijdelijk kapsalonadres gerealiseerd. "Het was klein. Het was behelpen. Maar we konden wel doorwerken!"

Menigeen heeft deze noodoplossing bij Natascha en medewerkster Renate bezocht voor een knip- of kleurbehandeling. Nu is de kapsalon aan de van Voorststraat weer helemaal klaar en voelt het als thuiskomen voor de dames die al 20 jaar samenwerken.

Of er nog een officiële opening komt? "Nee… Daar had mijn moeder bij moeten zijn! We gaan gewoon verder waar we voor de brand gebleven waren."

Kapsalon-Beautycenter Diana, Van Voorststraat 10, Huissen; 026 3251922.