Write for Rights

bij Amnesty Lingewaard

LINGEWAARD - Write for Rights. Schrijf voor vrouwen die onrecht is aangedaan. Rond 10 december, Dag van de Rechten van de Mens, vraagt Amnesty mensen wereldwijd brieven en kaarten te schrijven voor mensen die opkomen voor mensenrechten in hun land en daarom gevangen zitten.

Het wordt namelijk steeds gevaarlijker overtreding van mensenrechten aan de kaak te stellen. Regeringsleiders en presidenten zetten, vaak zonder enige vorm van proces, critici op hun mensenrechtenbeleid gevangen. Waar ze herhaaldelijk bedreigd en zelfs gemarteld worden. Dit jaar heeft Amnesty gekozen om voor vrouwen te schrijven. Zij krijgen, nog meer dan mannen, te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Op zaterdag 8 december tussen 16.00 en 21.00 uur is Amnesty Lingewaard weer met een kraam te vinden bij Huissen bij Kaarslicht. Op zondag 16 december tussen 13.00 en 17.00 uur is Amnesty Lingewaard op de kerstmarkt in Gendt.

"Bezoek onze kraam en stuur een kaart naar Geraldine, Atena, Gulzar, Marielle, Nawal, Nonhle, Pavitri en Vitalina die op dit moment onterecht gevangen zitten. Om ze een hart onder de riem te steken en te laten weten dat wij haar ondersteunen in haar strijd voor de mensenrechten', aldus de werkgroep Amnesty Lingewaard.