Succesvol weekend De Ward

BEMMEL - Ook in het tweede weekend van de Gelderse Kampioenschappen heeft zwemvereniging De Ward goed gepresteerd. De 22 zwemmers behaalden 15 medailles en verbeterden 41 persoonlijke records.

Jon de Wit behaalde drie gouden medailles en verbeterde vier persoonlijke records. Mick van Kempen kwam tot vier zilveren medailles en vijf persoonlijke records. Mees Peters was goed voor een zilveren medaille en drie persoonlijke records. Ook Mick Schüssel kwam op een afstand tot zilver en stelde twee bestaande tijden scherper. Verder behaalde Liz Veltman nog een zilveren en bronzen medaille en verbeterde één persoonlijk record. Frederieke Huizing behaalde tweemaal brons en verbeterde drie van haar tijden. Tycho Wannet zwom op één afstand naar het brons. Tenslotte behaalden de heren nog een bronzen medaille op de estafette 4x100m vrije slag.

Eline Baas verbeterde tijdens dit weekend drie persoonlijke records. Twan van Engen en Léon van Grevenbroek zwommen twee van hun beste tijden uit de boeken. Eline van Kempen, Esmee Kok, Mila Otten, Iris de Schrijver, Anniek Takken, Marijn Baas, Thomas van Dijk, Dominique van Grevenbroek, Stephan van Grevenbroek, Cas Polman en Victor Willemse kwamen allen op één afstand tot een verbetering van hun persoonlijk record. Tenslotte kwam Kyra Huisman nog uit op enkele afstanden.

In de eindstand van de Medaillestatistiek eindigt De Ward op een knappe vijfde plaats. Tijdens de Gelderse Kampioenschappen zijn door de zwemmers in totaal 29 medailles behaald en 107 persoonlijke records verbeterd.