Foto: Sjaak Veldkamp
Foto: Sjaak Veldkamp Foto: sjaak veldkamp

IKC De Vonkenmorgen Gendt

opent unieke speelstraat voor peuters

GENDT - "Al langere tijd hadden wij het idee om de gang bij de peuters op te knappen tot een heuse speelstraat met voelmuur. Overal werden ideeën verzameld waardoor het plan steeds meer vorm kreeg. Alleen één ding stond ons daarbij 'in de weg'…. Op deze muur prijkte een nostalgische stenen sculptuur met een stukje jeugdsentiment. Toch is na goed overleg de drilboor eraan te pas gekomen, zodat we de speelstraat verder vorm konden gaan geven."

"Door verwisselbare voelborden te plaatsen kunnen we regelmatig andere elementen toevoegen, waardoor de muur uitdagend blijft voor de kinderen. In gesprek met Maurice van Heck van timmerfabriek De Kroon kwamen er steeds mooiere ideeën en begon alles meer vorm te krijgen. Naast de voelmuur hebben we in de speelstraat ook de zandtafel in ere hersteld, er is een mooie autoglijbaan gemaakt en een schilderwand op een leeg stuk… alles is benut.

Deze maand hebben we 'de speelstraat; officieel geopend samen met de kinderen. Het was geweldig om te zien dat de kinderen niet konden wachten om te gaan spelen en ontdekken. In onze dagplanning hebben we de kinderen in kleine groepjes ingedeeld om onder leiding van een volwassene in de speelstraat te gaan spelen en ontdekken. Zo is er tegelijkertijd ruimte om met een kleiner groepje kinderen een activiteit te doen in de groep. Een echte win-win situatie!"