Mariaplein in Haalderen krijgt tien nieuwe appartementen

HAALDEREN - Waardwonen gaat tien appartementen realiseren aan het Mariaplein in Haalderen. Het Mariaplein ligt in het centrum van Haalderen. De appartementen komen op de locatie van het vervallen winkelpand.

Hanke Struik, bestuurder Waardwonen: “Wij zijn blij dat wij met het realiseren van de appartementen aan het Mariaplein een mooi antwoord bieden op de vraag naar sociale huurappartementen in Haalderen en een goede oplossing bieden voor de locatie.”

Haalderen Leeft, de gemeente Lingewaard en Waardwonen hebben zich samen ingezet om een goede oplossing te vinden. Henk Joosten van Haalderen Leeft: “Wij zijn heel blij met het voornemen van Waardwonen om met steun van de gemeente Lingewaard te investeren in de leefbaarheid van Haalderen. Het is en was al jaren lang de wens van de inwoners van Haalderen om bewoning te zien op de plek van de voormalige supermarkt.Wij hopen dan ook dat de inwoners van Haalderen daar hun thuis kunnen vinden.” Wethouder Helga Witjes: “De afgelopen jaren zijn we al met diverse eigenaren en ontwikkelaars bezig geweest met deze locatie. Er is al tweemaal een vergunning verleend, maar steeds bleek het niet haalbaar. We zijn heel blij dat het met Waardwonen nu wel gaat lukken.”

Het plan is om hier tien levensloopbestendige woningen te realiseren. Daarnaast heeft Waardwonen de ambitie om de woningen minimaal energieneutraal te maken. Ook worden de woningen gasloos. Het plan zal de komende periode verder ontwikkeld worden. Afhankelijk van het flora en fauna onderzoek start de sloop en bouw in 2019.