Afdruk van een bevervoet (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Afdruk van een bevervoet (foto: Gijsbert Peelen SLN)

Spoorzoeken in de Bemmelse polder

BEMMEL - Een struintocht in de winter. Niet gelijk het eerste waar je aan denkt, maar warm gekleed en met je kijker in de hand is het een van de leukste tochten die je kunt maken.

"Met de gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan we zondag 16 december op zoek naar diersporen in de polder. We speuren naar pootafdrukken van das en vos en bekijken de verschillen met die van een hond. We zoeken bever- en reeënsporen om ons heen en kijken uit naar kramsvogels en koperwieken die nu in het land zijn. In de weilanden kunnen we waarschijnlijk ook grazende kolganzen zien. Misschien ontdekken we wel een enkele toendrarietgans, wat vroege brandganzen of de zeldzame roodhalsgans. Laten we de planten ook niet vergeten, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven een winterse aanblik. De diverse soorten planten zijn nog prima herkenbaar. Op naar buiten, even een frisse neus halen!"

Vanaf 13.30 uur is het verzamelen in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. De tocht start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname 3 euro, kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig.

Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.