Oud papier-

inzameling Bemmel

BEMMEL - Omdat de laatste woensdag samenvalt met tweede kerstdag zal de inzameling van oud papier één week eerder dan gebruikelijk plaatsvinden.

De mannen van Sportclub Bemmel komen daarom op woensdag 19 december het oud papier ten zuiden van de Ressensestraat, Herckenrathweg en Papenstraat ophalen.

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Op 19 december staat de avond van Vrouwenvereniging Haalderen in het teken van de kerst.

Ze krijgen er dan bezoek van blazers, die de traditionele midwinterhoorns bespelen, een instrument dat lijkt op een alpenhoorn. Het geluid van de midwinterhoorn staat symbool voor de nadering van kerst. (Aanvang 20:00 in De Tichel).

Kerstbrunch KBO

LINGEWAARD - Opnieuw kunnen leden van de KBO op tweede kerstdag 26 december deelnemen aan een kerstbrunch bij Het Wapen, Dorpsstraat 52 in Bemmel.

Om 13.00 uur staat er een heerlijke brunch in buffetvorm klaar voor leden van deze afdeling en eventuele introducees. Het wordt genieten van heel wat lekkere hapjes. Iedereen wordt van harte uitgenodigd. De zaal is open vanaf 12.30 uur. Kosten zijn 18,50 euro. Opgave tot en met 19 december bij Cecile van Gend, 0481 461742, cecile.vangend@online.nl.

Protestantse

gemeente Gendt - Doornenburg

GENDT - Op zondag 16 december om 10:00 uur zal er een kerkdienst zijn in de protestantse kerk in Gendt aan de Torenlaan 12.

Deze zondag is het derde advent. Het is de tijd vóór kerst. In deze tijd wordt er uitgezien naar een nieuw gebeuren van licht en vrede in deze wereld. Licht en vrede zijn soms ver te zoeken. Maar ondanks de donkerte is er de uitnodiging om licht te zoeken en lichten aan te steken. Om je te laten inspireren door vrede die onder mensen kan opbloeien. In deze viering zal ds. Margreet de Bree voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Expositie mozaïek, tekeningen en quilts In Angeren

ANGEREN - In de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman in Angeren is weer een nieuwe expositie ingericht.

Tonnie van den Broek, geboren in Breda maar al bijna vijftig jaar woonachtig in Angeren, heeft ongeveer acht jaar geleden kennis gemaakt met het werken met mozaïek. Haar dochter volgde hiervoor een cursus en zij heeft het haar moeder geleerd. Sinds die tijd heeft Tonnie veel kleurig werk gemaakt. Te zien zijn onder andere schalen, ballen, vlinders en een torso.

Michiel Lentjes, geboren in 1976, woont ook in Angeren. Hij is met tekenen begonnen toen hij noodgedwongen na een knieoperatie thuis kwam te zitten. Hij tekent met potlood en pastelkrijt en heeft hiervoor geen lessen gevolgd. Hij tekent graag dieren en de natuur zowel in kleur als in zwart-wit.

Van Miep Tilleman-Besselink uit Elden waren er eerder dit jaar al prachtige quilts te zien. Nu zijn er nog drie quilts in rode en groene tinten tentoongesteld die betrekking hebben op de kersttijd.

Deze mooie werken zijn te zien tot 15 januari in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.