Afbeelding
Foto:

Wijncursussen

bij WijnZinnig in Gendt

GENDT - 50 cursisten zijn in 2018 geslaagd voor de basiscursus wijn bij WijnZinnig Gendt. Tijdens deze twee avonden hebben we vooral geleerd om verschillende aroma's te herkennen in een wijn. Iets dat altijd erg lastig blijft.

In januari start de wijncursus voor gevorderden op het landelijk erkende niveau SDEN 2 en zal gegeven worden in vijf avonden. Hierbij een uitgebreide uitleg over druivenrassen, productie, herkomstgebieden en uiteraard ook het proeven van in totaal vijftig wijnen. Ideaal als je nog meer wilt weten van wijn, voor werknemers in de horeca en de pure liefhebbers.

Arno Kooke uit Bemmel is al jarenlang liefhebber van wijn en door de interesse voor dit product is de kennis gedurende de jaren aardig gegroeid. Gestart met een basiscursus wijn was het fundament gelegd en via een vervolgcursus heeft Arno in 2017 de zéér uitgebreide opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie met succes afgerond. Een opleiding waarin kennis van het productieproces, druivenrassen, rijpingsmethoden, smaakverschillen en uiteraard ook de proeftechnische vaardigheden op een erg hoog niveau liggen.

Guido Lenting staat op dit moment het meest bekend als eigenaar van WijnZinnig Gendt en is sommelier/wijn-spijsspecialist. Door de vele cursussen die hij gevolgd heeft (waaronder de Wijnacademie) is er ook bij Guido veel kennis is huis. Daarnaast heeft hij als voormalig sommelier van restaurant De Librije in Zwolle juist de toepasbaarheid van wijnen bij gerechten als specialiteit. Deze twee heren samen zijn hierdoor een uniek duo voor deze wijncursussen.

Het aantal beschikbare plaatsen voor de vervolgcursus is beperkt. "Alle data staan vermeld op onze website. De cursussen zullen gegeven worden bij WijnZinnig Gendt. Voor meer informatie over de vastgestelde cursusdagen, specifiek programma van de cursussen, kosten en mogelijkheid tot aanmelden kunt u kijken op www.wijnzinnig.eu of stel de vraag bij WijnZinnig Gendt in de winkel."

WijnZinnig Gendt, Dorpstraat 34, Gendt; info@wijnzinnig.eu.