Geslaagd: Bram Willemsen en Jerome Pere. (foto: Irma Rutten)
Geslaagd: Bram Willemsen en Jerome Pere. (foto: Irma Rutten) Irma Rutten

Jeugdslagwerkers slagen

DOORNENBURG - Tijdens de landelijke examens van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie behaalden Bram Willemsen en Jerome Pere het diploma A voor slagwerk. Beide spelers zijn succesvol opgeleid door vakdocent Arend-Jan van Straten en maken inmiddels deel uit van de Doornenburgse slagwerkgroep en het harmonie orkest.

Sinds 2017 is de slagwerkopleiding van Sint-Caecilia met behulp van een renovatieplan gemoderniseerd volgens de richtlijnen van het nieuwe raamleerplan van de landelijke muziekbond KNMO. Zo zullen medio 2019 weer vier slagwerkers deelnemen aan deze landelijke examens.                                

De lessen van de slagwerkopleiding worden wekelijks gegeven en de leerlingen zijn ook actief bij de jeugdslagwerkgroep om samen ervaring op te doen. Indien je geïnteresseerd bent mag je vanaf12 januari gratis proeflessen komen volgen. De slagwerkopleiding verzorgt alle slagwerklessen voor zowel melodisch slagwerk (xylofoon, marimba, pauken) als ongestemde instrumenten (snaretrom, drums, conga’s). Er is voor de opleiding geen leeftijdslimiet, zowel meisje, jongens als ouderen kunnen de lessen volgen.

Geïnteresseerd? Voor nadere informatie neem contact op met Riekske Janssen-Balk (06 54986783).