Afbeelding
Foto:

Onwaarschijnlijke comeback HV Angeren niet beloond

Huissense handbalsters winnen hete handbalderby

Tekst: Hans Schmeinck

De El Classico van het Betuwse handbal is de strijd tussen de handbalsters van HV Huissen en HV Angeren. Nog maar eens bewezen zaterdagavond in een volgepakte sporthal De Brink in Huissen. En het gepassioneerde spel van beide teams. Met HV Huissen als nipte en ietwat gelukkige winnaar. HV Angeren verdiende een remise.

Vooral op basis van de tweede helft verdienden de bezoeksters een gelijkspel. Tot de laatste minuut had HV Angeren, bij een stand van 19-19, zelfs zicht op meer. Maar het was juist Huissen dat toesloeg door een doelpunt van Mandy Willemsen, die nog niet had gescoord. Vlak erop kwam Anouk Scholten voor de oranjehemden nog gevaarlijk door. Maar ze werd (ogenschijnlijk onterecht) afgefloten en in de tegenaanval tekende Jill Scholten -in de eindzoemer nota bene- voor de eindstand van 21-19.

Die laatste minuut vertelde eigenlijk het verhaal van de gehele wedstrijd; HV Angeren liet zich in de eerste helft de kaas van het brood eten, zette na rust een even onwaarschijnlijke als geslaagde inhaalrace in, maar verloor toch schlemielig. Het team van trainer/coach Fred Wieland mag toch trots dat het van dé handbalderby van de Betuwe een hete strijd maakte. En de volgepakte tribune in sporthal De Brink in lichterlaaie zette. Een mini-El Classico.

Tijdstraf

De enige arbiter, Ron Willemsen, had z'n handen meer dan vol aan het bij vlagen stevige spel van de aartsrivalen uit Huissen en Angeren. Laatstgenoemde liep al na acht minuten een dubbele tijdstraf op. En eerstgenoemde kon uitlopen naar 6-2. Huissen, nummer 1 in de tweede klasse B, bleef Angeren, nummer 2, ruim voor. Ook halverwege nog: 13-9.

En nadat het al vlot na rust 15-9 werd gaf niemand nog een kans voor de Angerense ploeg. Maar die wist het team van trainer/coach Huub Vermeulen vervolgens 20 minuten (!) lang van scoren af te houden en zelf wél doelpunten te maken. De teruggehaalde, want gestopte Ilse Tijssen bracht haar ploeg langszij en zelfs op voorsprong (15-16).

De Huissense trommels en luchthoorns op de tribune zwegen voor even. Daarna volgde een scoreverloop waarvan fans van beide clubs hartkloppingen van kregen: 16-16, 16-17, 17-17, 18-17, 18-18, 19-18, 19-19. Waarna Angeren door een laatste krachtsinspanning van Huissen dus alsnog onderuit ging.

Tijssen: ,,Ik voelde me vereerd dat ik weer bij het eerste ben gevraagd en het ging ook lekker. Ik dacht zelfs dat we aan het eind over Huissen zouden gaan. Maar dat lukte net niet. Balen. Maar toch overheerst een positief gevoel.'' 'Matchwinnaar' Mandy Willemsen: ,,Echt lekker dit. Al was ik zelf niet super. Maar we hebben nu een lekkere voorsprong van vier punten op Angeren.''

Handbalmannen Huissen ook top

Het mannenteam van HV Huissen speelt enkele treden hoger dan het vrouwenteam, namelijk in de hoofdklasse. In deze landelijke klasse staan ze zelfs tweede. Achter hun Arnhemse aartsrivaal UDI'96, al is het verschil met de koploper maar één punt. HV Huissen bleef mede in het spoor van de Arnhemmers door zaterdagavond zelf met 29-26 (14-14) te winnen van DOS uit het Drentse Emmer-Compascuum. Als het team van trainer/coach Johann Peters blijft winnen is er aan het eind van het seizoen misschien wel een titel voor zowel de vrouwen als de mannen van HV Huissen te vieren.