(foto: Sjoukje Veldkamp)
(foto: Sjoukje Veldkamp)

Stamppotbuffet voor Zonnebloemgasten

ANGEREN - Op 12 december organiseerde Zonnebloem Angeren voor de gasten een stamppotbuffet in het dorpshuis. Rond 11.00 uur druppelden de gasten binnen in afwachting van wat hen te wachten stond. Eerst kregen ze koffie met een kerstkransje. Onder het genot daarvan konden ze met de tafelgenoten gezellig bijpraten.

Een borreltje zorgde voor het opwekken van de eetlust. Om half één konden ze langs het buffet om aan te geven wat ze graag wilden eten. Slagerij Buurman had gezorgd voor de keuze uit hutspot, zuurkool en boerenkool. Ook de rookworst en hachee ontbrak niet, evenals de appelmoes en het benodigde zuur. De Zonnebloem kon dit buffet aanbieden doordat Leefbaar Angeren bereid was een bijdrage te leveren, waarvoor welgemeende dank is.

Na het eten was het moment even stil te staan bij het naderende einde van 2018. Maar ook aan het afscheid van de huidige penningmeester - John Kuster - werd in het bijzijn van de gasten en de vrijwilligers aandacht besteed. De voorzitter bedankte John voor zijn bijdrage de afgelopen zestien jaar. Hij onderstreepte dit met een blijvende herinnering in de vorm van een beeldje met de titel 'Waardering' en de daarbij behorende oorkonde. Ook stond hij stil bij het naderend afscheid van Antoon en Dionza Schraven, de beheerders van het dorpshuis. Hij bedankte beiden voor de gastvrijheid en behulpzaamheid bij de activiteiten van de Zonnebloem de afgelopen jaren. Na dit intermezzo konden de gasten nog genieten van een kopje koffie of een borreltje. Tegen twee uur werd een geslaagde activiteit afgesloten en keerden de gasten voorzien van een kerstpresentje, tevreden huiswaarts.