Oliebollenactie harmonie Angeren

ANGEREN - Zoals de Angerense gemeenschap uit ervaring weet, komen leden van harmonie Angeren kort voor de jaarwisseling bij iedereen in Angeren aan de deur voor de verkoop van oliebollen en appelflappen. Dit jaar zal dat gebeuren op maandagochtend 31 december.

"Denk dus vooral niet dat u wordt overgeslagen! En laat dat niet de aanleiding voor u zijn om uw eindejaar-snack al eerder elders in te kopen! We zullen waar mogelijk zelfs wat vroeger in de ochtend bij u aanbellen. Rond het middaguur zal heel Angeren zijn voorzien."

Zoals altijd wordt de opbrengst van deze actie gebruikt voor het financieren van de opleiding van nieuwe leerlingen; zowel voor hele jonge kinderen, die voor het eerst met het maken van muziek in aanraking komen (MusicKids), als voor degenen die zich bekwamen in het bespelen van de blokfluit of al wat verder zijn: het leren bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument.
Onderzoeken wijzen uit dat muziek maken goed is voor de algemene ontwikkeling van kinderen zoals voor de sociale vorming. Het houdt bovendien het brein scherp en dat komt onder meer een betere taalvaardigheid ten goede. "Daarnaast is het een leuke tijdsbesteding, die wij ook minder-bedeelde jeugdigen graag aanbieden. Uw (financiƫle) hulp kunnen we daarbij goed gebruiken."