Kerststallentocht Lingewaard:

ben jij een dierenvriend?

LINGEWAARD - Op zaterdag 29 december vindt weer de kerststallentocht in Lingewaard plaats. Van 13.30 tot 17.00 uur kan op dertien locaties in Lingewaard de kerststal bezichtigd worden. Dit jaar vragen we ons af: ben jij een dierenvriend? En kun jij dan ook andere dieren herkennen in de kerststallen?

De kerststal is oorspronkelijk bedacht door Franciscus van Assisi, een monnik. In de bossen van Greccio in Italiƫ bracht hij de eerste levende kerststal samen bij de H. Mis. Dit was het begin van de kerststal zoals we deze nu kennen en kunnen zien tijdens de kerststallentocht.

Franciscus was een echte dierenvriend. Daarom hebben we dit jaar dieren in de kerststallen verstopt. Dit zijn andere dieren dan de os, de ezel, de schapen en de kameel. Maar eigenlijk wist je al dat Franciscus een dierenvriend was, want jij viert toch ook zijn feestdag? Ben jij ook benieuwd welke dag dit is? Kom dan op 29 december de kerststallen bezoeken.

Locaties van de kerststallen zijn: Sint-Bavokerk Angeren, Theaterkerk Bemmel, H. Martinuskerk Gendt, Mariakapel Hulhuizen, O.L.V. van Zeven Smartenkerk Haalderen, Sint-Martinuskerk Doornenburg, O.L.V. ten Hemelopnemingkerk Huissen, Dominicanenklooster Huissen, Protestantse gemeente Huissen, Zandse Kerk Huissen-Zand, Rijnwaal zorggroep locaties Liduina Bemmel, locatie Sint-Jozef Gendt en Sancta Maria Huissen.