Levende kerstgroep 2018 Bavokerk Angeren. (foto: H. Aalbers)
Levende kerstgroep 2018 Bavokerk Angeren. (foto: H. Aalbers)

'Wij kwamen tezamen' in Bavokerk Angeren

ANGEREN - Van verre trok de feestelijk groen-rood verlichte Bavotoren al de aandacht. De vuurkorven, het fraai verlichte portaal, de kerkversiering en het sfeervolle lichtspel op het koor, maakten de Bavokerk voor de kerstviering tot een plaatje.

De tot de laatste plaats toe gevulde kerk vierde, samen met pastor John Rademakers en het kerkkoor Just4fun, de kerstdienst. De meer dan 30 kinderen maakten kerstwenskaarten voor het nieuw geboren kindje.

Kindje Jesus met Maria en Jozef werden door de engeltjes, herders met schaapjes en de drie koningen in optocht naar de stal gebracht. Waarna onder het zingen van 'Er is een kindeke' het pasgeboren kindje in de kribbe werd gelegd.

Na de dienst was er, op het met vuurkorven versierde kerkplein, glühwein en warme chocolademelk. Onder het genot van een glaasje/beker en de kerstliederen gespeeld door harmonie Sint-Ceacilea, werd de geboorte nog even ‘nagevierd’.

Een mooie, sfeervolle viering in een prachtige ambiance dankzij de inzet van al de vrijwilligers. Zij, op hun beurt, dankten Onze Lieve Heer voor het droge weer maar vooral voor de vele, zeer vele bezoekers.